TTV Sport Group: Jednička v pořádání úspěšných cyklistických akcí
Tiskové zprávy (zpět na přehled)

Na Závodě Míru U23 po druhé etapě do žlutého Francouz Gaudu

Až v závěrečném kilometru se rozhodlo o nejlepších ve druhé etapě Závodu míru jezdců do 23 let. V podniku Nations´Cup absovovali jezdci etapu z Krnova, která po 123 kilometrech končila nejtěžším stoupáním v České republice měřícím 16 kilometrů s cílem na přečerpávající elektrárně Dlouhé Stráně. Francouz David Gaudu o etapovém vítězství rozhodl nástupem v závěru z vedoucí čtyřčlenné skupinky, český reprezentant Michal Schlegel v těžké zkoušce dojel na devátém místě ve druhé skupině a průběžně je sedmý.

To však bylo jediné pozitivum z vystoupení jedenáctky Čechů na startu, ostatní dorazili do cíle mezi poraženými a s velkou ztrátou. Prakticky sto kilometrů to připomínalo jakýsi klid před bouří. Ne však co se týká počasí, ale s vidinou náročného a tvrdého stoupání v královské etapě. Brzo po startu ujelo z pelotonu deset cyklistů, český zástupce mezi nimi chyběl a žádná ze zemí v něm neměla početnější zastoupení. Peloton si však uprchlíky hlídal a náskok jim povolil maximálně do minuty. Před druhou vrchařskou prémií v Hraběšicích na 94 kilometru soupeři skupiny pohltili a začal boj o pozice před závěrečným kopcem.

Čeští jezdci měli za úkol pod něj přivést na dobré pozici svého lídra Schlegela a to se jim podařilo, když poslední s ním zůstal Roman Lehký. Pak to již bylo na samotném kapitánu. "Kluci mi pomohli, podle plánu mě dovezli tam, kam měli, ale v posledním kopci to bylo čistě již jen na výkonnost. A ten byl hodně těžký. Asi tři kilometry před cílem se podařilo ujet čtveřici soupeřů, které jsem se snažil dojet, ale jel jsem na limit a nešlo to. Ostatní měli sílu ke zrychlení, já nikoliv," přiznal Michal Schlegel, ale se svým vystoupením byl spokojen.

"S výkonem spokojenost i když jsem doufal, že by to mohlo dopadnou i lépe, ale té čtveřice nejlepších jsem se prostě neudržel. Ale zítra ještě čeká pořádně náročná etapa a pokusíme se něco vymyslet. Je tam hodně kopců, ten závěrečný také náročný a může zafoukat," věří Schlegel, že ještě o osudu závodu není zcela rozhodnuto.

Podobně uvažuje i reprezentační kouč Tomáš Konečný. "Michal jel dobře, bojoval. Byl tam však sám proti přesile Italů či Francouzů. Rozhodně ale zatím nic nevzdáváme, v zítřejší etapě se pokusíme soupeře něčím zaskočit," řekl Tomáš Konečný.

Výsledky:

2. etapa: Krnov - Dlouhé Stráně (123 km):

1. Gaudu (Fr.) 3:05:06, 2. Geoghegan (Brit.) +7, 3. Frankiny (Švýc.) +8, 4. Ravasi (It.) +8, 5. Knox (Brit.) +14, 6. Paret Peintre (Fr.), ...9. Schlegel (ČR) oba +19, 53. Kalojíros +6:13, 58. Sekanina +7:46, 71. Neuman (všichni GO! Czech team) +13:24, 83. Lehký, 89. Camrda oba +15:01, 93. Kovář (všichni ČR) +15:19, 96. Doležal (GO! Czech team) +17:13, 103. Ťoupalík +20:11, 104. Kukrle (oba ČR) +20:20, 112. Pietrula (GO! Czech team) +23:34.

Pořadí po druhé etapě:

1. Gaudu 6:16:49, 2. Geoghegan +11, 3. Frankiny +14, 4. Ravasi +18, 5. Knox +24, 6. Paret Peintre +29, 7. Schlegel oba +29, ...52. Kalojíros +6:23, 57. Sekanina +7:56, 72. Neuman +13:34, 78. Camrda +15:10, 83. Lehký +15:11, 92. Doležal +17:23, 4. Kovář +18:16, 108. Ťoupalík +23:11, 109. Kukrle +23:17, 110. Pietrula +23:44.

Vydáno: 4.6.2016

Novinka: půjčovna nafukovací techniky

Nabízíme pronájem kvalitní nafukovací techniky s instalací a dopravou na klíč pro realizaci Vašich sportovních, společenských nebo firemních akcí.

Proč spolupracovat s námi

Pracovníci TTV sport group CZ působí na Českém reklamním trhu od jeho zrodu. S využitím dlouholetých zkušeností se ve své činnosti zaměřujeme na poskytování komplexních služeb z oblasti z marketingu, sponzoringu a reklamy zejména v souvislosti s organizací sportovních projektů.

Použití fotografií a jiného materiálu je možné jen s písemným souhlasem TTV sport group CZ s.r.o.

Copyright 2024 TTV sport group CZ s.r.o.

RYCHLÝ KONTAKT: czechtour09@seznam.cz | +420 731 050 451