TTV Sport Group: Jednička v pořádání úspěšných cyklistických akcí
Tiskové zprávy (zpět na přehled)

Dva české týmy na Závodě míru U23

Již v pátek 3. června odstartuje v Jeseníku letošní ročník Závod míru. Na podnik Nations‘ Cupu dorazí kompletní světová špička, reprezentační týmy prakticky všech vyspělých cyklistických zemí. A je opravdu na co se těšit. Čeští příznivci se navíc mohou těšit na dvojnásobné zastoupení domácích jezdců, díky výjimce od UCI může Česká republika nasadit do závodu i regionální tým ČR.

Lídrem české reprezentace pod vedením trenéra Tomáše Konečného bude jezdec týmu Klein Constantia Michal Schlegel a spolu s ním budou v šestici jeho stájový kolega Roman Lehký, dále Michael Kukrle, Pavel Camrda, Jan Kovář (všichni Whirlpool Author) a cyklokrosař Adam Ťoupalík (BKCP-Corendon).

„V reprezentačním týmu jsou naši nejlepší současní závodníci této kategorie. Jasným lídrem naší sestavy bude Schlegel, který má určitě na to, aby bojoval o nejvyšší příčky v celkovém pořadí,“ řekl reprezentační trenér Tomáš Konečný.

„Ostatní jsou smířeni s tím, že budou v první řadě pracovat pro Michala, aby se nám podařilo dosáhnout co nejlepšího výsledku. Jedou ti, kteří mají aktuálně nejlepší formu. Schlegel i Lehký jsou na tom dobře, stejně jako kluci z Whirlpoolu. Ťoupalík je sice hlavně cyklokrosař, ale na silnici v rámci přípravy objel závody jako Kolem Belgie nebo některé klasiky. Má z těchto závodů řadu zkušeností a věřím, že je prodá i na Závodu míru,“ dodal trenér.

V nejlepší světové konkurenci se představí díky podpoře společnosti TTV Group a lázní Jeseník i dalších šest našich jezdců. Díky zmíněné výjimce od UCI budou na startu i Adam Sekanina, Dominik Neuman (oba Favorit Brno), Tomáš Kalojíros, Miroslav Svatek (oba Sparta Praha), Nicolas Pietrula (Dukla Praha) a Jiří Šorm (Whirlpool Author), technicky tento tým bude zaštiťovat Sparta Praha. „Jde o mladé závodníky, kteří budou především sbírat zkušenosti,“ přidal Konečný.

Konečný se se svými svěřenci v dějišti ZM sejde již dnes a v úterý absolvují všichni dlouhý trénink po trase královské etapy. „Dlouhé Stráně se sice pojedou jen jednou kvůli rozkopané cestě, ale i tak to bude nesmírně náročné a my nechceme nic podcenit,“ zdůraznil Tomáš Konečný.

1. etapa / 1st stage ... 3. 6. 2016 Jeseník – Rýmařov / 134 km / start 13:30
2. etapa / 2nd stage ... 4. 6. 2016 Krnov – Dlouhé stráně / 123 km / start 12:00
3. etapa / 3rd stage ... 5. 6. 2016 Jeseník – Jeseník / 160 km start 11:00

Vydáno: 30.5.2016

Novinka: půjčovna nafukovací techniky

Nabízíme pronájem kvalitní nafukovací techniky s instalací a dopravou na klíč pro realizaci Vašich sportovních, společenských nebo firemních akcí.

Proč spolupracovat s námi

Pracovníci TTV sport group CZ působí na Českém reklamním trhu od jeho zrodu. S využitím dlouholetých zkušeností se ve své činnosti zaměřujeme na poskytování komplexních služeb z oblasti z marketingu, sponzoringu a reklamy zejména v souvislosti s organizací sportovních projektů.

Použití fotografií a jiného materiálu je možné jen s písemným souhlasem TTV sport group CZ s.r.o.

Copyright 2024 TTV sport group CZ s.r.o.

RYCHLÝ KONTAKT: czechtour09@seznam.cz | +420 731 050 451